Woman working on her laptop

Wat is de Robinson lijst?

De Robinson lijst is een bestand dat gegevens bevat van mensen die geen geadresseerde reclame meer wensen te ontvangen via de post. Iedereen kan zich gratis registreren op deze lijst.
Bedrijven zijn niet wettelijk verplicht om de Robinson lijst te gebruiken als ze commerciële acties op naam versturen. Toch adviseert BAM, de Belgian Association of Marketing, bedrijven deze lijst te raadplegen en de betrokken adressen te verwijderen uit hun databases voor geadresseerde reclame per post.

Hoe schrijf ik mij in op de Robinson lijst ?

Als jij geen geadresseerde reclame meer wil ontvangen via de post, kan je je gratis inschrijven op de Robinson lijst. Dat doe je 
 

Belgian Association of Marketing (BAM vzw)
Raketstraat 50
1130 Brussel

Hoe werkt het?

Wanneer bedrijven geadresseerde reclame willen versturen via de post, stellen zij een adressenlijst samen van de mensen die zij willen contacteren. Uit deze lijst schrappen zij dan alle personen die ingeschreven zijn op de Robinson lijst.

Als ik me inschrijf op de Robinson lijst, ontvang ik dan helemaal geen geadresseerde reclame meer via de post?

De bedrijven die de lijst gebruiken, sturen je geen geadresseerde reclame meer. Je zal dus nog wel reclameboodschappen ontvangen van bedrijven die de Robinson lijst niet gebruiken.
Person sitting and using their tablet